Wonen in Rotterdam

VvE Advocaat Rotterdam

Rotterdam is een ontzettend interessante en mooie stad. Er valt van alles te vertellen over de havenstad, met de prachtige Erasmusbrug, kubuswoningen, en de Euromast. Maar, in deze blogpost gaan we het hebben over de allure van de moderniteit van de stad. Zo staat de stad internationaal bekend om de moderne wolkenkrabbers, en de daarbij behorende skyline. Nog steeds is er voldoende ruimte voor nieuwe hoogbouw, en de komende jaren komen er nog meer woontorens bij. Appartementen in hoge woontorens blijven sowieso flink in trek door het schitterende uitzicht van Rotterdam. 

VvE’s in Rotterdam, hoe gaat dat?

Rotterdam telt veel appartementencomplexen, waardoor ongeveer 40% van de woningen onder een VvE (vereniging van eigenaars) vallen. In totaal telt Rotterdam hierdoor meer dan 23.000 VvE’s. Een VvE zorgt ervoor dat belangrijke beslissingen worden genomen over gemeenschappelijke delen van een appartementencomplex, het int een maandelijkse bijdrage voor gemeenschappelijk onderhoud, en plant onderhoudswerkzaamheden wanneer deze nodig zijn. Daarnaast is het voor appartementseigenaren belangrijk om te weten dat zij eerst toestemming van de VvE nodig hebben voordat zij (grote) aanpassingen willen doen aan hun appartement. De VvE kan namelijk ook bepaalde beslissingen nemen over de privédelen van appartementseigenaren. 

VvE Advocaat Rotterdam

Appartement kopen in Rotterdam

Dit brengt mij tot het volgende punt; weet waar je aan toe bent voordat je een appartement koopt in Rotterdam. Het komt geregeld voor dat appartementseigenaren een appartement kopen en denken dat zij grote aanpassingen kunnen maken aan hun appartement, zoals het plaatsen van een dakterras, balkonbeglazing, of een airco. Dit soort zaken worden eerst gezamenlijk door de appartementseigenaren van het appartementencomplex besproken tijdens een ALV. Deze ALV wordt georganiseerd door het bestuur van de VvE. 

Normaal gesproken zijn er geen problemen te melden wanneer het gaat om de VvE. Het bestuur van de VvE bestaat uit appartementseigenaren, en door kennis te bundelen worden problemen vaak voorkomen en/of snel opgelost. Iedereen draagt zijn of haar steentje graag bij, en wil problemen en ruzies natuurlijk liever mijden. Het is echter wel noodzakelijk dat een VvE voldoende presteert, juist om ervoor te zorgen dat deze problemen vermeden worden. Wanneer appartementseigenaren tegenover het bestuur komen te staan omtrent grote aanpassingen aan appartementen, of over gemeenschappelijk onderhoud, is het belangrijk dat regels worden nageleefd.  

Wanneer schakel je (juridische) hulp in?

In Rotterdam zijn gelukkig voldoende experts te vinden die hulp kunnen bieden wanneer problemen zijn ontstaan met de VvE. Juist omdat het zo belangrijk is om de regels na te leven, en om de splitsingsakte goed door te spitten, is het vaak verstandig om zo’n expert in te schakelen die kan ondersteunen bij deze regelgeving van appartementsrecht. Hiervoor kan je bijvoorbeeld een VvE advocaat in Rotterdam inschakelen. Een VvE advocaat kan het VvE bestuur ondersteunen wanneer deze een gebrek aan juridische kennis in huis heeft. Ook kan een VvE advocaat appartementseigenaren advies geven wanneer deze het oneens zijn met het besluit van de VvE, of in uiterste gevallen juridische ondersteuning bieden om tegen zo’n besluit in te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *