Wat is een transitievergoeding?

Helaas kan dit iedereen wel eens overkomen: ontslagen worden. Dan is het belangrijk om je rechten te begrijpen. Als je namelijk ontslagen wordt, kunt je een transitievergoeding aanvragen. Dit is een vorm van ontslagvergoeding. Het verschil tussen een ontslagvergoeding en een transitievergoeding is dat de laatste een vaste wettelijke vergoeding is waar iedereen recht op heeft als je aan bepaalde voorwaarden voldoet De hoogte van een dergelijke vergoeding wordt bij wet bepaald door berekening. Maar hoe bereken je de transitievergoeding om ervoor te zorgen dat je het juiste bedrag ontvangt?

Hoe bereken je de transitievergoeding?

Als je eenmaal ontslagen bent dan is het wel prettig om te weten wat de hoogte is van je transitievergoeding. Dit kun je laten uitrekenen door een tool, maar je kunt dit ook heel eenvoudig zijn. Als ontslagen werknemer bereken je eerst hoe lang je in dienst bent geweest. Het aantal jaar bepaald namelijk hoeveel je ontvangt. Per gewerkt dienstjaar (dus als je 3,5 jaar werkzaam bent geweest, dan wordt dit gezien als 3 dienstjaren) krijg je 1/3e van je bruto maandsalaris. In dit geval krijg je dus 3 maal 1/3e bruto maandsalaris. Hier zit overigens wel een maximum op van € 83.000,-, maar niet als je jaarsalaris hoger is dan dit bedrag. Dan wordt het maximum namelijk aangepast naar je jaarsalaris. Hou er uiteraard wel rekening mee dat het om een bruto bedrag gaat en je nog ongeveer 40% belasting zult moeten betalen over het te ontvangen bedrag.

Wat zijn de voorwaarden voor een transitievergoeding

Er zijn wel een aantal voorwaarden gesteld wil je ook daadwerkelijk je transitievergoeding ontvangen. Ondanks dat je er recht op hebt volgens wet zijn er dus wel aanvullende eisen gesteld. Je krijgt bijvoorbeeld alleen een transitievergoeding op het moment dat de werkgever je heeft ontslagen. Bij zelf ontslag nemen vervalt het recht op deze vergoeding. Let dan ook goed op waarom je ontslagen bent. Bij ontslag op staande voet kan er nog wel eens iets in het vat zitten qua vergoeding, maar wanneer je ontslagen bent wegens ernstig verwijtbaar handelen of nalaten, dan heb je echt geen recht meer op de vergoeding. Het maakt overigens niet uit of je een vaste of een tijdelijke werknemer bent. Verder is het zo dat je minimaal 18 jaar dient te zijn of minimaal 12 uur per week hebt gewerkt wanneer je jonger dan 18 jaar bent. Laat je vooral adviseren door juridisch specialisten in dit vakgebied zodat je zeker weten dat je de transitievergoeding niet misloopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *