Wanneer heb je recht op een persoonlijke lening voor je verbouwing?

lening isolatie woning

Een duurzaam huis is tegenwoordig zeer voordelig. Zo zorgen duurzame initiatieven zoals een betere lening isolatie woning voor lagere maandlasten, dit doordat het verbruik van energie afneemt. Daarnaast levert een betere isolatie een beter energielabel op. Hierdoor stijgt de waarde van de woning ook nog eens! Deze investering in je woning moet natuurlijk gefinancierd worden. Indien je besluit om dit bedrag te lenen is een persoonlijke lening een voordelige optie.

lening isolatie woning

De voordelen van een lening voor isolatie van de woning

Bij een persoonlijke lening zijn er voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een tweede hypotheek. Zo heb je bij een persoonlijke lening geen kosten voor advies. Ook hoef je geen rekening te houden met kosten voor de notaris of voor taxatie. Net als bij een hypotheek is de rente van een persoonlijke lening aftrekbaar. Dit geldt echter alleen indien de persoonlijke lening besteed wordt aan het verbeteren van de woning. Bij een lening voor isolatie van de woning komt je in aanmerking voor de renteaftrek.

Bij een persoonlijke lening heb je veel duidelijkheid. Zo leen je het totale bedrag in één keer. Ook staan de looptijd en de maandelijkse lasten vast. Daarnaast blijft gedurende de looptijd de rente hetzelfde. Verder is het in de meeste gevallen ook mogelijk om vervroegd extra af te lossen zonder dat daar een boete op staat. De looptijd van een persoonlijke lening varieert tussen de 12 en 180 maanden.

In aanmerking komen voor een persoonlijke lening

Om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening moet je aan de voorwaarden van de verstrekker van de lening voldoen. In veel gevallen moet je bijvoorbeeld tussen de 18 en 70 jaar oud zijn. Daarnaast wordt verwacht dat je een inkomen hebt waarmee je de aflossing en de rente kunt betalen. Aan de hand van de zekerheid die jij geeft aan de verstrekker van een lening wordt het rentetarief bepaald. Hoe meer risico de verstrekker loopt, des te hoger zal de rente zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *