Wanneer heb je de echtscheidingsadvocaat nodig

Natuurlijk is het wel het laatste waar je aan denkt als je in een relatie zit.  Je bent verliefd, verloofd, getrouwd met je geliefde en jarenlang heb je samen een leven opgebouwd, misschien zelfs wel kinderen gekregen. Maar dan kunnen onvoorziene evenementen je hele leven ineens op haar kop doen staan. De crisis slaat toe in je relatie en je ziet geen andere mogelijkheid meer om het goed te maken. Je hebt plotsklaps een echtscheidingsadvocaat nodig.

Een echtscheidingsadvocaat; wat is dat?

Een echtscheidingsadvocaat is een advocaat die één van de partners in scheiding vertegenwoordigt en zal alleen voor de belangen van deze partner opkomen.  Normaliter nemen beide partners een advocaat in de hand en in veel gevallen zullen de afspraken direct onderling de twee echtscheidingsadvocaten worden afgehandeld.

Wanneer moet je een echtscheidingsadvocaat inschakelen?

Het is aan te raden een scheidingsadvocaat in de hand te nemen in het geval van complexe omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding van een buitenlandse partner, of hoe de pensioen na scheiding geregeld moet worden. Ook kunnen de gevolgen van overspel bij echtscheiding behoorlijk ingewikkeld zijn.

Emotionele klap van scheiden

De emotionele klap die je krijgt bij een scheiding is enorm en moet niet onderschat worden. Elke relatie is anders en bij sommige stellen komt de aanvraag van een scheiding geheel onverwacht. Hierbij kan het gebeuren dat de ene partner al langere tijd met de gedachte van scheiding rondloopt. Bij deze partner zal het rouwproces al gestart zijn en is al begonnen met het afscheid van de relatie, in tegenstelling tot de partner bij wie de scheiding als donder bij heldere hemel aankomt. Het is voor te stellen dat een partner een scheiding niet kan accepteren en dan niet mee wil werken aan een scheiding.

Advocaat voor kinderalimentatie

In het geval dat er kinderen zijn, zorg er in ieder geval voor dat je een echtscheidingsconvenant laat opstellen. Hierin leg je afspraken vast die je met je (ex-) partner maakt. Denk hierbij aan een ouderschapsplan waarin afspraken staan over zorg, opvoeding en hoeveel en wanneer kinderalimentatie betaald wordt. Zo voorkom je dat er onduidelijkheid is wie waar verantwoordelijk voor is en kunnen beide partijen terugvallen op een juridische wetgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *