Verschillende soorten beveiligingscamera\’s

Camerabeveiliging is een technologie die enorm veel toegepast. Zowel huishoudens als winkeleigenaren gebruiken deze systemen om hun huis of winkel te beveiligen. Ook worden ze regelmatig gebruikt voor andere doeleinden, zoals het in de gaten houden van kinderen of het schieten van maken voor entertainment doeleinden. Tegenwoordig zijn er zowel soorten, dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog leest u over de verschillende soorten en wat de juiste camerabeveiliging is voor uw. 

De verschillende soorten

Als u op internet zoekt naar camerabeveiliging, dan zult u vast en zeker duizenden soorten en maten tegenkomen. Dit kan erg overweldigend zijn als u hier niet heel veel verstand van heeft. Over het algemeen kunnen de camera’s opgedeeld worden in drie categorieën. Zo heb je de standaard, bedrade camera’s, de draadloze camera’s en camera’s die gekoppeld zijn aan een alarmsysteem. De bedrade en draadloze camera’s verschillen niet enorm veel van elkaar. Het voordeel van draadloze camera’s is dat deze makkelijker te verplaatsen zijn en minder installatiewerk vereisen. Een ander voordeel is dat draadloze camera’s niet verbonden zijn aan de stroom van uw huis. In geval van een stroomstoring blijft de camera het dus gewoon doen. Het nadeel is echter dat deze camera’s afhankelijk zijn van Wi-Fi voor het doorsturen van de beelden naar andere apparaten. Als de Wi-Fi het niet doet, dan kunt u dus niet de beelden van de camera zijn. Tot slot zijn er ook camera’s die verbonden zijn aan een alarmsysteem. Dit zijn meer geavanceerde camerasystemen waarbij er een alarm afgaat op het moment dat er iemand inbreekt. 

Wat past het best bij uw situatie?

Welke camera het beste is voor uw, hangt af van het doel waarvoor u camerabeveiliging aanschaft. In vele situaties zal een normale bedrade camera voldoen aan uw eisen. Als u enkel uw huis wil beveiligen en inbrekers af wil schrikken, dan is een bedrade camera meer dan voldoende. Woont u echter in een duurdere wijk of een wijk die bekend staat om de grote hoeveelheid inbraken, dan is het slim om eventueel te denken over een alarmsysteem. Draadloze camera’s kunnen handig zijn als u bijvoorbeeld een vakantiehuisje heeft ergens. U kunt dit huisje dan makkelijk in de gaten houden via uw telefoon of tablet. Draadloze camera’s zijn ook prettig als u niet zo’n handige Harry bent en zonder moeite iets op wilt hangen of als u regelmatig van woonplaats verandert.