Vakantiegeld onterecht ingehouden op uw uitkering, dit is wat je moet doen

Iedere Nederland die werkzaam is op de arbeidsmarkt heeft recht op vakantiegeld. Het kan zijn dat een deurwaarder of andere instantie beslag legt op jouw vakantiegeld, om eventuele schulden af te lossen. Je hebt geen beschikking meer over het geld, maar toch kan het soms ingehouden worden op je uitkering. Als dit gebeurt is het verstandig om een advocaat te zoeken die jou hierbij kan helpen.

Hulp bij onterecht ingehouden vakantiegeld

Als jouw vakantiegeld ingehouden uitkering wordt dient er rekening gehouden te worden met de wettelijke beslagvrije voet. Dit wil zeggen dat wanneer instanties vakantiegeld inhouden op jouw uitkering dat je niet onder het bestaansminimum mag komen. Als dit wel gebeurt dan wordt er onrechtmatig gehandeld.

Walken Wittensleger advocaten zijn gespecialiseerd in het bijstandsrecht en bieden hulp aan hen die onrechtmatig behandeld worden door uitkeringsinstanties. Als jouw vakantiegeld onterecht wordt ingehouden op de uitkering kan er binnen zes weken een bezwaarprocedure gestart worden.

Wat is er nog meer mogelijk

Naast bijstandsrecht zijn er nog veel meer zaken die vaak onbehandeld verder gaan terwijl je wel in je recht staat. Walker en Wittensleger advocaten helpen ook bij sociale zekerheid, arbeidsrecht en huurrecht. Huren is vooral in de huidige huizenmarkt niet goedkoop, het is dus belangrijk dat de verhuurder zich wel aan alle regels houdt en jij de diensten krijgt waar je recht op hebt. 

Twijfel je of je in je recht staat? Bel dan kosteloos om een afspraak te maken om de situatie goed te onderzoeken en te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *