Advocaat kiezen
Recht

Tips bij het kiezen van een advocaat

Wanneer u een advocaat nodig hebt, kan het lastig zijn om te weten waar u op moet letten bij het kiezen van de advocaat die bij u past. Daarom zetten wij een aantal zaken op een rij die handig zijn om mee te nemen bij het maken uw keuze voor de juist advocaat.

1. Waar is de advocaat in gespecialiseerd?

Het eerste aspect dat belangrijk is om te bekijken bij het kiezen van een advocaat, is de specialisatie van de advocaat. Advocatenkantoren zijn vaak gespecialiseerd in een bepaalde tak van de advocatuur. Zo houd een MKB-advocaat zich bijvoorbeeld met heel andere zaken bezig dan een strafrecht advocaat. Zorg ervoor dat u naar een advocaat op zoek gaat die zich specialiseert op het gebied dat u nodig heeft.

2. Hoe voelt u zich bij de advocaat?

Eén van de belangrijkste factoren – en eentje die voor iedereen anders zal zijn – is hoe u zich voelt bij een advocaat. Het is van belang dat u voor een advocaat kiest waarbij u uzelf op uw gemak voelt en waar u vertrouwen in heeft. Plan gerust gesprekken in met verschillende advocaten en kijk tot welke advocaat u zich het meest getrokken voelt.

3. Waar zit het advocatenbureau?

Het klinkt misschien logisch, maar het is handig om erop te letten waar een advocatenbureau actief is. Voornamelijk wanneer u op het internet op zoek gaat naar een advocatenbureau, kan het zijn dat u bureaus tegenkomt die helemaal niet bij u in de buurt zitten. Het is natuurlijk niet fijn om de hele website van een bureau doorgenomen te hebben en er vervolgens pas achter te komen dat het advocatenbureau aan de andere kant van het land zit. Probeer daarom altijd direct te zoeken naar een advocaat bij u in de buurt. Woont u bijvoorbeeld in Assen, zoek dan direct op ‘advocaat Assen‘, zodat u direct een advocaat bij u in de buurt vindt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *