Mediator voor een scheiding

uit elkaar

Wanneer jullie samen de beslissing hebben genomen en willen scheiden, kan dit veel problemen met zich mee brengen. Zo moet je bijvoorbeeld gaan nadenken hoe je dat wilt gaan doen met de financiën en de kinderen. Scheiden is daarom ook een moeilijk proces waar de ouders en de kinderen de dupe van zijn. Er komt dan veel op de ouders en kinderen af waardoor er ruzie kan ontstaan waar ze niet uit komen. Daarom heb je mediators die jullie kan helpen om goed te scheiden zodat jullie allebei met jullie eigen leven verder kunnen. Je zal dan bij de mediator scheiding ook allemaal advies krijgen waardoor je makkelijk door kunt gaan met het leven. 

Mediator scheiding

Aandacht voor de kinderen

De kinderen zitten ook midden in de scheiding. Dit komt natuurlijk omdat ze van beide ouders houden en het liefst met z’n allen in een huis wonen. Dit is dan ook logisch en daarom kunnen de kinderen ook stress ervaren door de spanning binnen in huis. De mediator zal dan ook extra aandacht voor de kinderen hebben zodat de kinderen er snel bovenop komen. Dit zal niet binnen 10 maanden zijn maar al een stuk sneller. Zo kunnen de kinderen ook verder met hun leven. Wanneer het gaat om co-ouderschap, zullen de kinderen er mee moeten leven dat ze in het weekend ergen anders wonen. Voor de kinderen klinkt dit vervelend maar dit hoeft echt niet het geval te zijn. 

Scheiden voor mensen met een laag inkomen

Als je een laag inkomen hebt, zal je al snel niet het geld hebben om te gaan scheiden. Scheiden is al niet leuk en dan komen er ook nog eens hoge kosten bij kijken. Daarom hebben sommige mediators besloten om voor mensen met een laag inkomen dit voor minder aan te bieden. Zo kunnen ze rustig scheiden zonder enige paniek over de geldzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *