Drie manieren om je winkel te beveiligen

Het hebben van een eigen winkel is erg bijzonder, maar het kan ook stressvol zijn. Je hebt veel verantwoordelijkheden en het is aan jou dat alles goed loopt. Soms moet je ook dingen doen waar je helemaal geen verstand van hebt. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van je winkel. Als je geen verstand hebt van alarmsystemen en dat soort apparatuur, is het best lastig om te bepalen wat je precies nodig hebt. In deze blog leg ik daarom meer uit over drie manieren om je winkel te beveiligen. 

Beveiligingscamera’s

Een voor de hand liggende optie is het ophangen van beveiligingscamera’s. Dit kun je zoveel in je winkel doen als aan de buitenkant van de winkel. Door camera’s op te hangen, kun je de winkel op elk moment van de dag in de gaten houden. Stel er wordt ooit ingebroken in de winkel of er worden dingen vernield, dan kun je dit op de camerabeelden ook precies terugzien. Het ophangen van camera’s is dus in eerste instantie vooral een oplossing voor na het voorval. Toch kan het soms ook werken als een preventieve oplossing. Door de camera’s goed zichtbaar te maken, weten potentiële inbrekers dat ze in de gaten worden gehouden. Dit kun je ook nog extra benadrukken door bijvoorbeeld waarschuwingsstickers op te plakken. Hierdoor zijn inbrekers eerder afgeschrikt en zullen ze minder snel toeslaan. 

Alarmsystemen

Zoals ik al zei, zijn beveiligingscamera’s vooral een oplossing voor na het voorval. Om je pand toch nog actiever en beter te beveiligen, kun je er ook voor kiezen om een alarmsysteem te installeren. Een alarmsysteem detecteert als er wordt ingebroken en dan gaat er onmiddellijk een hard alarm aan. Dit heeft al een erg afschrikkende werking voor de inbreker. De kans dat hij zijn poging tot diefstal voort zal zetten wordt hierdoor kleiner. Bovendien geven de meeste alarmsystemen dan meteen een seintje af aan de lokale politie. Deze zullen dan binnen enkele ogenblikken voor de deur staan. Als de inbreker dan toch zijn poging heeft doorgezet, dan maakt hij geen schijn van kans meer.  

Mistgenerator

Alarmsystemen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo bestaan er ook alarmsystemen met extra eigenschappen. Een voorbeeld hiervan is de mistgenerator. Een mistgenerator is een alarmsysteem dat eigenlijk hetzelfde werkt als elk ander, maar dan met iets extra’s. Op het moment dat er een inbreker wordt gedetecteerd, gaat namelijk niet alleen het alarm af, maar er wordt ook een grote hoeveelheid mist vrijgelaten. Deze mist ontneemt het zicht van de inbreker, waardoor hij zijn slag niet meer kan slaan. Bovendien schrikt dit natuurlijk hartstikke erg af, waardoor hij snel de benen zal nemen.