Incassobureau
Geen categorie

Deurwaarder en incassobureau. Wat is het verschil?

Er bestaat een grote kans dat jijzelf of iemand in je omgeving vroeg of laat een keer met een deurwaarder uit Apeldoorn of incassobureau uit Overijssel te maken krijgt. Veel mensen weten alleen niet exact het verschil uit te leggen tussen deze twee. De experts van Deurwaarders.com vertellen je er daarom graag meer over!

Incassobureau

Een incassobureau houdt zich bezig met het innen van vorderingen waarbij ze zich in eerste instantie vooral richten op bemiddeling. Het inschakelen van een incassobureau is in principe de eerste stap die je kunt nemen na het uitblijven van een betaling. Zij proberen vervolgens de openstaande schuld alsnog te innen zonder het nemen van gerechtelijke stappen. Hierbij kun je denken aan het versturen van aanmaningen en het telefonisch contact opnemen. Blijkt ook dit tevergeefs te zijn? Dan moet de zaak alsnog uit handen worden gegeven aan een deurwaarder. Het grote voordeel van een incassobureau is dat er veel bedrijven zijn die werken op basis van no cure, no pay. Dat betekent dat wanneer jij je betaling niet ontvangt, je ook geen kosten betaalt.

Deurwaarder

Ook een deurwaarder houdt zich bezig met binnenhalen van openstaande schulden. Hierbij mogen ze alleen veel meer dan een incassobureau. Naast het versturen van herinneringen, aanmaningen en het bellen van de debiteur, mag een deurwaarder namelijk gerechtelijke stappen nemen. Dat betekent dat ze onder andere ook beslag mogen leggen op spullen en inkomen. Betaalt een debiteur nog steeds niet? Dan worden de spullen verkocht via een openbare verkoop. De opbrengst van deze spullen of van het loon wordt vervolgens verminderd met de openstaande schuld. Net als bij een incassobureau mogen ook de kosten voor een deurwaarder verhaald worden op degene met een openstaande schuld.

Dit vind je misschien ook leuk...