De lessen die we geleerd hebben van de lockdown

Lessen die we uit de lockdown geleerd hebben. Als je dit artikel zit te lezen ben je waarschijnlijk zelf ook bezig geweest met de lessen die je geleerd hebt deze quarantaine. Want zeg nou zelf: door het gebrek aan prikkels van buitenaf en de geinige mogelijkheden die we hadden is iedereen wel even gaan nadenken over zijn of haar leven en de zin hiervan. Ons leek het daarom leuk om onze omgeving te vragen wat zij geleerd hebben tijdens de quarantaine. Lees je mee?

Online is (bijna) alles mogelijk

We leven al in een tijdperk waarin bijna alles online verloopt, dus dit is geen enorm nieuws, maar alsnog merkte we dat tijdens de corona crisis het pas echt duidelijk werd hoe veel er mogelijk is online in deze periode. Ondernemers werden enorm creatief en regelden van alles om online te doen. Denk aan bijvoorbeeld online masterclasses die overal gegeven werden. Maar ook bijvoorbeeld evenementen die hun muziek live streamde, online bingo avonden die georganiseerd werden, online therapie die gewoon doorliep en de sportlessen die online gezet werden. Het ‘normale’ leven ging online zo goed mogelijk door, en dat was heel fijn!

Daten thuis kan ook leuk zijn

Ben je normaal gewend om elk weekend de hort op te gaan? Dan viel de lockdown je waarschijnlijk zwaar, er was zo’n beetje niet meer mogelijk. Wat we hiervan geleerd hebben is dat daten zoals we het gewend zijn zijn voordelen heeft, maar ouderwets daten ook echt heel erg leuk kan zijn. Thuis eten wij bijvoorbeeld eigenlijk bijna altijd voor de tv. Nu schoven we alles aan de kant, ruimden het hele huis op en gingen lekker koken. Vervolgens dekten we de tafel mooi, kaarsjes en muziekje aan. Daarna was de avond gevuld met praten, en na het eten spelletjes doen. Het allerbeste hieraan is dat de beeldschermen de hele avond uit bleven!

Buiten bewegen is misschien wel leuker dan in de sportschool

Toen ook de sportscholen dicht gingen moesten we creatief worden met sporten en bewegen. Wij hebben thuis het wandelen helemaal uitgevonden, na het eten even en uurtje rondlopen is heerlijk en doen we nu nog steeds, zelfs wanneer de sportscholen weer opengaan. Ook de dure sportschool abonnementen zijn een beetje overbodig geworden als je ervaren hebt hoe makkelijk het is om online workout te volgen. Als je hiervoor genoeg discipline hebt om het te volgen dan wil je niet meer anders.