Alles wat je moet weten bij een echtscheiding

Bij een echtscheiding komt een hoop kijken. Het is ook een langdurig proces waarbij je door meerdere stappen heengaat. Daarom laat ik in deze blog zien wat die stappen precies zijn daarbij laat ik ook zien waar je nog extra hulp kan inschakelen!

De kinderen

Hebben jij en je partner kinderen? Dan is komt er nog wat extra’s bij de scheiding kijken. Het is namelijk belangrijk om dan te bepalen: waar de kinderen gaan wonen, of ze makkelijk heen en weer kunnen en of ze op dezelfde school kunnen blijven. Alles over de kinderen moet dan worden opgeslagen in een zogeheten ouderschapsplan.

Waar ga je zelf wonen

Jij of je partner zal op zoek moeten gaan naar een nieuwe woning. Het is dan belangrijk dat je samen bepaalt wie er verhuist, waarnaartoe, blijf je in de buurt en koop of huur je het huis. Aan het begin is het, het makkelijkst om een huurhuis te doen zodat je de regelingen voor een hypotheek even achterwegen kan laten.

Alimentatie

Om de inkomensongelijkheid tegen te gaan is er alimentatie. Er zijn tevens opeens twee huishoudens die onderhouden moeten worden. Je kan ervoor kiezen hier zelf onderling afspraken over te maken of een alimentatieberekening te laten maken.

Verdelen van de inboedel

Daarna is de volgende stap het verdelen van de inboedel. Het verdelen van de spullen kan natuurlijk ook met onderlinge afspraken, maar dit kan ook met het inschakelen van hulp bij een echtscheiding. Ga voor hulp verder naar mediation in Ede.

Verdere hulp bij echtscheiding

Natuurlijk zijn er nog veel andere dingen die er komen kijken bij een echtscheiding. Woon je in de buurt van Ede en heb je hulp nodig bij jouw echtscheiding? Ga dan vooral naar de volgende link: hulp bij scheiden Ede!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *