Geen categorie

Alles over een outplacement traject

Een outplacement traject aangaan is meestal niet iets heel leuks of positiefs. Het betekent namelijk dat je ontslagen bent bij je werkgever en dus op zoek moet naar een nieuwe omgeving om te gaan werken. Dat zijn geen leuke momenten in je leven natuurlijk. Wat kun je nou precies bij een outplacement traject verwachten? Hoe ziet zo’n traject er van begin tot eind precies uit? Dit en nog meer zal besproken worden in dit artikel. We hopen dat je zo wat wijzer wordt en zelf kunt beslissen of je een outplacement traject aan wilt gaan.

Hoe ziet het eruit?


Je zult in het begin van het traject een aantal persoonlijke gesprekken hebben met je eigen persoonlijke loopbaancoach. Dit zal face to face zijn zodat jullie elkaar goed leren kennen en precies van elkaar op de hoogte zijn wat er bereikt moet worden samen. Verder zal je ook vaak zowel via de telefoon als e-mail contact hebben met dezelfde loopbaancoach. Zo hou je contact frequentie hoog en dat is belangrijk in een dergelijk traject.

Daarnaast worden er door de coach meerdere tools gebruikt voor zelfonderzoek. Dit zijn tools die jou antwoorden geven op de vragen: wie ben ik nou precies? Wat wil ik precies? Wat wil ik bereiken?

Wat nog meer?


Waar je nog meer aan kunt denken binnen het traject is dat er goed begeleiding wordt gegeven als je weer gaat solliciteren. Dit zal dus tot in de puntjes voorbereid worden zodat je niet voor verassingen komt te staan bij een sollicitatie. Ook zal de loopbaancoach je helpen bij het vinden van nieuwe vacatures en zal er gebruik gemaakt worden van het netwerk van de loopbaancoach om te scannen naar de juiste vacatures.  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *