3 tips om een goede advocaat te vinden

Advocaat zoeken

Een juridisch probleem is nooit leuk en kan veel problemen veroorzaken. Het inwinnen van advies bij een specialist zoals Warnink & Both Advocaten kan zeker uitkomst bieden. Wanneer het misschien wel tot een rechtszaak komt, zul je ook een advocaat moeten inschakelen. Alleen hoe kies je de juiste? Wij delen drie belangrijke tips die je hierbij kunnen helpen.

Op zoek naar een specialist die bij je past

Om te beginnen moet je jezelf afvragen met wat voor probleem je te maken hebt. Heeft dit betrekking op het algemene recht of een specifiek gebied zoals ondernemingsrecht, strafrecht of bijvoorbeeld personen- en familierecht? Niet iedere advocaat nabij Zwolle kan je overal bij helpen namelijk. Kijk daar dus goed naar. Vaak wordt op de website van een advocatenkantoor uit Emmeloord, Zwolle en omgeving per werkzame advocaat aangegeven bij welke werkgebieden zijn of haar specialisme ligt.

Gespecialiseerde advocaten zijn altijd goed op de hoogte van alle fijne kneepjes rondom dit thema. Als gevolg kan deze persoon vaak sneller en preciezer werken dan een persoon die algemeen is opgeleid. Hierdoor is de kans op het winnen van een zaak groter en maak je bovendien minder kosten.

Maak kennis

Heb je een aantal advocaten op het oog? Bel ze dan gerust op voor een korte kennismaking. Geef aan welk probleem je hebt en vraag wat zij voor je kunnen betekenen. Op die manier kom je er heel snel achter of je een goed gevoel hebt bij deze persoon of niet.

Informeer naar de kosten

Het inschakelen van een advocaat brengt natuurlijk kosten met zich mee. Deze kunnen per advocatenkantoor nogal verschillen. Het uurtarief mag namelijk zelf bepaald worden. Informeer vooraf dus goed en zorg ook voor goede afspraken over de vaste en eventuele flexibele kosten.